Entre Cour et Jardin: wie

Eva Zabarylo

Eva Zabarylo

Als psychologe en therapeute is het mijn passie om bij mensen te zijn, mensen te zien, te horen, te voelen,...

Ik werkte 6 jaar als HR-adviseur voor het bedrijfsleven en daarna ook nog als outplacement- en loopbaancoach. In 2008 begon ik een eigen psychotherapiepraktijk waar zowel individuen worden begeleid als groepen worden getraind. Sinds 2014 ben ik ook docente binnen de vierjarige Therapeutenopleiding Interactionele Vormgeving (Educatieve Academie). De body & mind-bewegingsvorm Nia is voor mij een grote inspiratiebron. Als gecertificeerd Nia-lesgever geef ik diverse lessen en workshops.

Veel diversiteit dus in mijn leven, wat het bijzonder kleurig maakt. Met Entre Cour & Jardin kreeg ik de kans een plek te creëren waar die diversiteit ook kan 'zijn'. Ik word gelukkig van mensen samen te brengen uit allerhande strekkingen. Je kunt er rusten, stil zijn, ervaren, leren, dansen en feesten,... Het is een plaats waar geleefd wordt.

Dit centrum geolied laten lopen vraagt uiteraard ook veel praktische regelingen. Bruno vult mij hier perfect in aan...

Bruno Traest

Bruno Traest

Ooit was wat zich afspeelt binnen Entre Cour & Jardin voor mij - en dat zal voor de meeste ingenieurs wel zo zijn - een totaal nieuwe onbekende wereld. Maar daarom niet oninteressant. Hoewel ik als bedrijfsleider en technisch verantwoordelijke van een KMO (BTI, keuringsbureau) natuurlijk wel in contact kom met diverse mensen, is het toch een verrijkende ervaring geweest de activiteiten, opleidingen en lessen die doorgaan in het centrum gade te slaan en te ontdekken. Een wereld van verschil, wat het heel boeiend maakt.

Hoe het allemaal begon en ik in deze wereld gerold ben, berust op louter toeval. Op zoek naar een pand voor kantoren voor ons bureau botste ik op deze zaal. Hoewel ze totaal niet geschikt was als kantoorruimte, werd ik er onmiddellijk door gecharmeerd. Ik contacteerde Eva - met wie ik reeds heel wat jaren actief ben in de amateurtheaterwereld - omdat ik wist dat ze op zoek was naar een therapie-/bewegingsruimte. Zo kwam van het één het ander en we kochten deze oude bioscoop. Zij leerde me een voor mij onontgonnen wereld kennen en ik nam een aantal praktische zaken op mij die onvermijdelijk zijn als je een nieuw bedrijf begint: verbouwingen in goede banen leiden, wegwijs raken in het juridisch kluwen en de administratieve rompslomp die 'hoort' bij het opzetten en opstarten van een nieuwe activiteit. En zo loopt het nog steeds heel vlot tussen ons, als een complementaire tandem...